• Fri frakt & fri retur
  • Skickas inom 1-3 dagar
  • Upp till 10 års garanti!
De 5 största misstagen vid köp av handdukstork

De 5 största misstagen vid köp av handdukstork

Vi har fått mycket värdefull feedback från våra kunder genom åren, och här har vi samlat de 5 största misstagen som generellt görs i samband med köp av en handdukstork. Försäkra dig om att du inte upprepar dem.

/handdukstorkar

De fem största misstagen och hur du undviker dem:

Misstag #1 - Installation

Det absolut största misstaget är man inte tänker på att, eller hur, handdukstorken ska installeras. Ska den drivas på el så behövs någon form av elanslutning, antingen en fast anslutning eller genom stickkontakt. Ska handdukstorken värmas med centralvärme (vatten) så behövs rör dras fram. Om man inte har funderat på exakt var man vill handdukstorken i ett tidigt stadie så kan man få fula rör och kablar som går genom halva badrummet. Det vill man förstås undvika om man har lagt en hyfsad slant på en snygg handdukstork och matchande tillbehör.

Misstag #2 - Behovet 

Nästa misstag är att man in tänkt igenom behovet som handdukstorken ska fylla. Här är några exempel på sådana fel:
*Är det rätt storlek för att alla handdukar i hushållet ska få plats?
*Har man valt en handdukstork med för dålig effekt när det egentligen skulle vara bra att ha den som extra värmekälla?
*Blev det en vattenburen handdukstork för att det ger billigare uppvärmning, men glömde tänka på att den är kall halva året då centralvärmen är avstängd?
*Tänkte man att det skulle bli fint med prydligt vikta handdukar över rören, men i praktiken hamnade handdukarna på golvet för att man inte orkade gör det? I det sistnämnda fallet hade det förmodligen varit bättre med en vertikal handdukstork med krokar för enkel upphängning.

Misstag #3 - Designen och kvaliteten

Ett tredje misstag är att man struntat i form och design eller köper lite för dålig kvalitet. Handdukstorken är väl inte så viktig kan tyckas. Men faktum är att en hel del ångrar sig efteråt. Handdukstorken ska sitta uppe i väldigt många år (åtminstone om man köper en av god kvalitet) och man ser den i princip varje dag. Handdukstorken är också något som kan sticka ut i badrummet och det är inte fel att se den som pricken över i:et.

Misstag #4 - Funktionen

Ytterligare ett misstag är att man inte bryr sig om att förstå hur handdukstorken fungerar. Dels så kan det finns en del bra funktioner såsom timer och booster om man har en elektrisk handdukstork. Det kan både hjälpa till att sänka förbrukningen och ge varma handdukar när det behövs som bäst. Men det finns också andra saker man bör känna till för att handdukstorken ska fungera bra. Exempelvis kan man behöva lufta en vattenburen handdukstork, precis som man får göra med elementen, för att den ska ge optimal värme. Vi har också varit med om att man vid kombidrift glömt att stänga vattenventilen på sommaren och på så sätt försökt värma upp hela huset med hjälp av handdukstorkens eldrift (det blir dyrt..). 

Misstag #5 - Tillbehören

Det sista misstaget, i alla fall som vi tar upp här, är att man glömmer köpa elpatron eller ventil eller köper fel typ. Om man inte köper en ren elversion från början så måste man komplettera med elpatron eller ventil. Har man gjort inköpet själv så kan det bli en överraskning när hantverkaren kommer och ska installera handdukstorken.

Slutligen ett litet tips!

Låt handduken hänga fritt så att luftcirkulationen kommer åt att torka handduken. Det är inte handdukstorkens värme i sig utan den varma luften som cirkulerar som torkar handduken. En handduk som torkar snabbt håller sig också fräsch längre :)

Om du vill läsa lite mer kan du se StudioNords stora handukstorksguide eller se vårt sortiment av handdukstorkar.

Liknande artiklar