• Fri frakt* & fri retur
 • Skickas inom 1-3 dagar
 • Upp till 10 års garanti!
Stylisten tipsar!
Inspiration

Stylisten tipsar!

Hemma hos: StudioNord besöker familjen Woodall

Framför oss har vi nu hösten och vintern, den tid då flest använder sitt badkar. Många av oss uppskattar att krypa ner i ett varmt bad efter en dag ute i kylan. Följ med på ett hemma-hos-besök till norra Hallands kustremsa för naturskön inspiration hos Anders och Teresa Woodall med familj. Här bor de i en nybyggd villa på strax över 200 kvadratmeter. Huset har svart fasad och är byggt med hänsyn till omgivningen. Materialval och färger är till stor del valda utifrån att de påminner om den omgivande naturen. Väggfärgen som är basen i huset kommer från naturens gröna, betongen på golven har association till sten och klippor, och inslag av trä finns i både kök och innertak. Samtliga rum, förutom ett badrum, har direktutgång till trädgård eller balkong.


"Vi gillar att bo med tillgång till närliggande natur och ville sudda ut gränserna mellan ute och inne så gott det gick i vårt hem. Att ha naturens toner och kulörer inne och sedan ha möjlighet att kunna öppna upp mot utsidan ger utrymme för den känslan."

Bad och vatten har en central roll i familjens hem och livsstil. I trädgården hittar man deras pool och ett stenkast nedanför tomten öppnar sig Kattegatt. Att ett badkar skulle ta plats i badrummet var en självklarhet och redan på ritbordet planerades det för att få in ett badkar på ett bra sätt. – Vi åkte runt i badkarsbutiker och provade badkar. På ett besök hos StudioNord hittade vi precis det vi sökte.

https://www.studionord.se/pub_docs/files/InspirationKundersbadrum/747ADE90-CF08-4D1D-B5EA-852856880431.jpeg
https://www.studionord.se/pub_docs/files/Stylistentipsarhöst22/F68602E3-916E-449C-AA5F-86BADF77AC33.jpeg

Badrummet


Utgångspunkten för de båda badrummen var placeringen i huset – de skulle ligga nära i förhållande till sovrummen, men också vara lättillgängliga för gäster på besök. Det större badrummets placering var också särskilt viktig i förhållande till utomhusmiljön. De önskade ett badrum i direkt anslutning till trädgården och poolen.
– Efter ett poolbad är det skönt att kunna komma direkt in i badrummet istället för att gå igenom huset, konstaterar Teresa. Det är något vi hade med oss från vårt förra hem, då vi behövde gå in från poolen till vardagsrummet, med resultat att golvet blev ordentligt blött.

Det större badrummet på omkring 10 kvadratmeter är det badrum där badkaret har fått sin plats. Badrummet är uppdelat i två sektioner: den ena delen med toalett samt handfat och i den andra delen finns både badkar och dusch.


Ett ljust badrum med associationer till naturen


Det mindre badrummet i huset är inrett med mörka materialval och detaljer medan familjen ville göra tvärtom i det större badrummet. Materialvalen är därför ljusa – utgångspunkten var att Anders och Teresa ville ha ett badrum med associationer till sand och trä. Valet föll på ljust beige kakel och klinker samt så kallat träklinker som man valde att lägga i fiskbensmönster på väggen vid badkaret samt i en nisch.

– Vi ville göra något extra med väggen i badrummet, så vi valde att lägga klinker i fiskbensmönster. Det är ett mönster vi gillar och som återkommer på fler platser i huset.


https://www.studionord.se/pub_docs/files/Sågördudittegetbadsalt/A0971566-3537-4066-BF85-15ADBA250DE2.jpeg
https://www.studionord.se/pub_docs/files/Sågördudittegetbadsalt/89C53FEC-90D1-49C3-B5B5-D544DB491F0A.jpeg
https://www.studionord.se/pub_docs/files/InspirationKundersbadrum/A516498B-7C35-4CBD-9667-5258C8FC8750.jpeg

Valet av badkar


När badkaret skulle väljas var det flera faktorer som var viktiga för familjen Woodall:

• Det skulle vara ett fristående badkar som skulle passa in i badrummets badkarsdel.
• Badkaret skulle vara bekvämt och med bra rygglutning.
• Två personer skulle kunna ligga i badkaret samtidigt utan att behöva få en kantig sida mot ryggen.
• Badkaret skulle vara djupt så att inga knän behöver stick upp ovanför vattenytan.
• Badkaret skulle ha en fin form och snygg design!


Valet föll på StudioNords fristående badkar William. Badkaret finns i två storlekar och familjen valde den större storleken som är 170 cm långt och 80 cm brett. William är tillverkat i akryl och med en porfri yta, vilket gör att den är lätt att hålla ren. Akryl gör att badkaret ger en varm känsla och du slipper uppleva känslan av att krypa ner i ett kallt plåtbadkar. Badkaret William är ovalt med en soppskålsutformning, vilket gör att sargen är mjukt rundad och lika i båda ändar. Badkarsdjupet är 47 cm så att även dina knän hålls varma i badet! – Vi är väldigt nöjda med badkaret William: Det är skönt att ligga i, det har inga hårda kanter och det har ett alldeles lagom djup. Vi fick även till en perfekt placering mot fiskbensväggen. Leveransen från StudioNord var väldigt snabb och det är något vi verkligen uppskattade.


"Det vi är mest nöjda med är helheten. Det är ett badrum som fungerar praktiskt i vardagen, men också ett badrum där vi kan slappna av och få lite lyxkänsla. En stund i badkaret med bubbelbad och en bra bok – det är vardagslyx!"

Teresas stylingtips för ett ljust badrum


Ett badrum med ljust målade ytor, ljusa kakelplattor och vitt handfat, badkar och toalett riskerar att upplevas som hårt, sterilt och kallt. Några tips för att ge ditt ljusa badrum en mer mjuk, ombonad och mysig känsla är att:

• Satsa på textilierna i badrummet. Välj handdukar och badrumsmatta i varma toner eller i jordnära färger som brunt, mörkare grått eller beiga nyanser.
• Ta in gröna växter i badrummet för att höja trivselfaktorn. Det är ett utmärkt sätt att skapa snabb förändring. Gröna växter bidrar också till en högre luftfuktighet i badrummet.
• Använd trä och andra naturmaterial som både kompletterar och bryter av det vita. Köp exempelvis en korg i naturmaterial för förvaring eller en badkarshylla i trä.
• Ha levande ljus och doftljus i badrummet. Ljus är perfekt för mysfaktorn och doftljus kan köpas i en mängd olika utseende och med dofter som passar just dig och ditt badrum.
• Genom att göra en moodboard kan du prova dig fram med olika material, kulörer och texturer.


För fler tips och inspiration, följ Teresa och familjens hem på Instagram: @nytthusmedutsikt

https://www.studionord.se/pub_docs/files/StylistentipsarHöst2022/Nytthusmedutsikt_Imagerow_Moodboard.jpg
https://www.studionord.se/pub_docs/files/InspirationKundersbadrum/Nytthusmedutsikt_ImageRow.jpg

Liknande artiklar

 • Stylisten tipsar: Pastell i badrummet

  Så ger du ditt badrum extra färg under sommarhalvåret. Stylisten Teresa Woodall tipsar om hur du kan implementera mer pastell i ditt hem.

 • Badrumsspegeln – Ett måste i varje badrum

  En badrumsspegel är inte bara funktionell utan den kan också sprida ljus och skapa illusionen av ett större badrum. Med ett spegelskåp kan du dessutom få in smart förvaring bakom spegelglaset. Här går vi igenom några saker som kan vara bra att tänka på när man ska köpa en badrumsspegel.

 • Akrylbadkar vs. Mineralkomposit-/Gjutmarmorbadkar

  Vad är skillnaden på akrylbadkar, mineralkompositbadkar och gjutmarmorbadkar? Vi guidar dig till rätt materialval av badkar för just ditt badrum.

 • Inspiration- Kunders badrum

  Vi ger dig en inblick i våra kunders fina badrumsrenoveringar. Se kundbilder på produkter från StudioNord.

 • 5 hälsofördelar med varma bad

  Avslappning, bättre sömn och lindring av muskelvärk. Visst låter det bra? Med varma bad tillkommer fler olika hälsofördelar.