• Fri frakt & fri retur
  • Skickas inom 1-3 dagar
  • Upp till 10 års garanti!
5 hälsofördelar med varma bad

5 hälsofördelar med varma bad

Kallbad har blivit en het trend de senaste åren och främjas som en riktig hälsoboost, men visste du att varma bad också har många hälsofördelar?

1. Det får dig att slappna av.

Det finns vetenskapliga bevis att när du badar i varmt vatten så balanseras det autonoma nervsystemet som minskar stress och oro, samtidigt som det utsöndras lyckohormoner.2. Det gör att du sover bättre.

Ett varmt bad ökar kroppstemperaturen och när man går upp från badet sänks temperaturen, vilket driver på melatoninproduktionen.3. Det kan lindra muskelvärk.

Ett varmt bad kan leda till att kroppen återhämtar sig snabbare. Annan forskning visar att bad i varmt vatten kan få musklerna att slappna av och mjuka upp kollagenet i ligamenten, vilket kan bidra till smärtlindring av musklerna.4. Det är bra för hjärthälsan.

När du tar ett varmt bad och täcker hela kroppen upp till halsen ökar kroppens blodcirkulation, då vattnet gör att hjärtkapaciteten ökar och arbetar lite hårdare.5. Det kan lindra förkylning- och influensasymptom

Att ett bad kan hjälpa dig på bättringsvägen när du är krasslig är inte bara en myt. Varma bad har nämligen bevisats lindra symptom för förkylning och influensa.

Liknande artiklar