• Fri frakt & fri retur
  • Skickas inom 1-3 dagar
  • Upp till 10 års garanti!
10067_3
10067_3
10067_6
10067_4
10067_2
10067_7

Elpatron Sofia Krom

300 W

Elpatronen Sofia har en minimalistiskt och diskret yttre men ett avancerat inre. Den finns i tre färger och två effekter (150W eller 300W) för att på bästa sätt passa din handdukstork. Sofia är anpassad för dold anslutning. Temperaturen ställs steglöst in mellan 10-65 grader eller med hjälp av den inbyggda timern.
Om du ska ansluta din handdukstork med endast elpatron behöver du även köpa till glykol som du hittar under tillbehör. Mängden glykol som ska användas finns i dokumentet fyllningsanvisning under fliken dokument nedan.

Välj variant

1 488 kr
1 750 kr
15%

I lager

✅ Fri frakt och fri retur

✅ Skickas inom 1-3 dagar

✅ Upp till 10 års garanti!

Produktbeskrivning

Om du vill ansluta din handdukstork elektriskt så behöver du en elpatron. Elpatronerna finns i samma ytor som våra handdukstorkar så att du kan matcha snyggt. Denna elpatron är anpassad för dold anslutning vilket gör att du slipper synliga kablar. 

Sofia har ett gränssnitt som gör det enkelt att hantera funktionerna. Värmen regleras 10-65 grader Celsius. Den är utrustad med en elektronisk temperatursensor som garanterar en precis temperaturreglering. Aktuell temperaturnivå visas på displayen. Elpatronen har en väldigt låg förbrukning när den är i stand by-läge. 

Sofia har både en booster- och timer-funktion vilket hjälper dig att spara energi. Boosterfunktionen innebär att temperaturen går upp till max i antingen en, två eller tre timmar för att sedan återgå till tidigare inställning. Med hjälp av timerfunktionen kan man först välja vilken temperatur i intervallet 10-65 grader man önskar. Därefter ställer man in antalet timmar, i intervallet 1-9. När den programmerade tiden gått ut så stängs värmaren av. 

Sofia finns i två effekter; 150 och 300W. Vilken effekt som är lämplig ser du under respektive handdukstork. Det är ingen idé att använda en elpatron med ett högre watt-tal än rekommenderat, det ger ingen ökad effekt utan endast en något snabbare uppvärmningstid.

Det går att placera elpatronen i valfri nedre sida av handdukstorken.

Säkerhet
Sofia har en s k frostvakt, som gör att elpatronen går igång när temperaturen sjunker under 5 grader Celsius. Denna funktion är speciellt användbar om handdukstorken sitter i en sommarstuga som inte används vintertid och förhindrar då att vätskan i handdukstorken fryser. 

Den har också ett dubbelt skydd mot överhettning. En varning indikeras vid felfunktion. Det finns även en säkerhetsfunktion som aktiveras om vätska saknas i handdukstorken.

Elpatronen är IPx4-klassad, vilket innebär att den är striltät.

Material och färg            
Sofia finns i krom, vitt eller mattsvart.

Garanti
Vi erbjuder 3 års garanti på denna produkt. Läs mer om våra garantivillkor här.

Tillbehör

Frakter och returer

Detaljer