• Fri frakt & fri retur
  • Skickas inom 1-3 dagar
  • Upp till 10 års garanti!
10055_3
10055_3
10055_6
10055_4
10055_2
10055_7

Elpatron Elvis Krom

200 W

Elpatronen Elvis har ett kvadratiskt formspråk och timerfunktion. Den finns i tre ytor och tre effekter för att på bästa sätt passa din handdukstork. Elvis är anpassad för dold anslutning.
Om du ska ansluta din handdukstork med endast elpatron behöver du även köpa till glykol som du hittar under tillbehör. Mängden glykol som ska användas finns i dokumentet fyllningsanvisning under fliken dokument nedan.

Välj variant

1 267 kr
1 490 kr
15%

I lager

✅ Fri frakt och fri retur

✅ Skickas inom 1-3 dagar

✅ Upp till 10 års garanti!

Produktbeskrivning

Om du vill ansluta din handdukstork elektriskt så behöver du en elpatron. Elpatronerna finns i samma ytor som våra handdukstorkar så att du kan matcha snyggt. Denna elpatron är anpassad för dold anslutning, vilket gör att du slipper synliga kablar, men möjligheten finns även för utanpåliggande sladd. 

Elvis har ett gränssnitt som gör det enkelt att hantera funktionerna. Värmen regleras i fem steg mellan 30-60 grader Celsius. Den är utrustad med en elektronisk temperatursensor som garanterar en precis temperaturreglering. Aktuell temperaturnivå visas på elpatronen. Elpatronen har en väldigt låg förbrukning när den är i stand by-läge. 

Elvis har en timer-funktion med två lägen, vilket hjälper dig att spara energi. Det ena läget används när elpatronen är igång. I detta läge behålls den aktuella temperaturen i två timmar, för att sedan stängas av helt. Det andra läget används när elpatronen är avstängd och aktiverar då elpatronen i två timmar, för att sedan stängas av. Elvis har ett smart minne som kommer ihåg sina tidigare inställningar om strömmen skulle stängas av. Den fungerar därför utmärkt att använda med externa timers eller andra intelligenta system för hemmet. 

Elvis finns i tre effekter; 120, 200 och 300W. Vilken effekt som är lämplig ser du under respektive handdukstork. Det är ingen idé att använda en elpatron med ett högre watt-tal än rekommenderat, det ger ingen ökad effekt utan endast en något snabbare uppvärmningstid.

Det går att placera elpatronen i valfri nedre sida av handdukstorken.

Säkerhet
Elvis har en s k frostvakt, som gör att elpatronen går igång när temperaturen sjunker under 5 grader Celsius. Denna funktion är speciellt användbar om handdukstorken sitter i en sommarstuga som inte används vintertid och förhindrar då att vätskan i handdukstorken fryser. 

Den har också ett dubbelt skydd mot överhettning. En varning indikeras vid felfunktion. Det finns även en säkerhetsfunktion som aktiveras om vätska saknas i handdukstorken.

Elpatronen är IPx4-klassad, vilket innebär att den är striltät.

Material och färg            

Elvis finns i krom, vitt eller mattsvart.

Garanti
Vi erbjuder 3 års garanti på denna produkt. Läs mer om våra garantivillkor här.

Tillbehör

Frakter och returer

Detaljer